13 Ocak 2009

Dreamer: Inspired by a True Story (2005)

Türkçe Adı: Hayalperest
Tür: Dram / Aile / Spor
Yönetmen: John Gatins
Süre: 106 dakika
Oyuncular: Kurt Russell, Dakota Fanning, Kris Kristofferson, Elisabeth Shue, David Morse, Freddy Rodríguez, Luis Guzmán, Oded Fehr, Ken Howard, Holmes Osborne, Antonio Albadran, John Moyer, Kayren Butler, Tommy Barnes, Frank Hoyt Taylor
Yönetmenliğini John Gatins’in yaptığı ve Türkiye’de Hayalperest olarak gösterime girmiş olan film, gerçek hikâyeden alıntıdır.

Ben Crane (Kurt Russell), at terbiyecisi olarak çalıştığı yere kızını götürmeye söz vermiş, ama bunu defalarca ertelemiştir. Nihayet bir gün kızı Cale Crane’i (Dakota Fanning) yanına alır. O gün yarışacak olan Sonador isimli at huysuz hareketler gösterince, Ben Crane patronuna durumu açıklamaya çalışır. Patronu Palmer (David Morse) mazeret kabul etmeden Sonador’un yarışa hazırlanmasını ister.

Yarış başladıktan sonra Sonador, parkur sonuna doğru düşerek ayağını kıracak, bu da sebep olmadığı halde Ben Crane’i işinden edecektir. Ben Crane, çalışarak hak ettiği paranın bir kısmıyla birlikte ayağı kırık olan atı ve Meksikalı yardımcılarını da alarak evinin yolunu tutar.

Crane ailesi çaresizidir. Fakat eşi Lily (Elisabeth Shue), kızı Cale Crane ve babası Pop Crane (Kris Kristofferson) onu desteklemeye çalışır. En büyük mutluluğu, dedesi Pop’un at hikâyeleri olan Cale’in tüm ilgisi Sonador’a yoğunlaşacak, gece gündüz her fırsatta atın yanına gitmek için çare arayacaktır.

Herkesin kurduğu birtakım hayaller vardır. Ama zaman içinde bunların ya çoğundan vazgeçeriz, ya da karşımıza çıkan ilk fırsatı, ilerlediğimiz yolun sonuna tercih ederiz.

Hayalperest, tam bir aile filmi denebilir. Azim öykülerinden biri ile karşı karşıyayız. İzleyiciyi sonuna kadar karşısında huzurla tutan film, hayaller ile gerçekler arasındaki ince çizgiyi gösteriyor. Oyuncu kadrosu da mükemmel olunca, fazla söze gerek kalmıyor.

Emre Türker

picture: impawards

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder