15 Ocak 2009

Ghost Town (2008)

Tür: Komedi / Fantastik / Romantik
Yönetmen: David Koepp
Süre: 102 dakika
Oyuncular: Greg Kinnear, Jordan Carlos, Dequina Moore, Joseph Badalucco Jr., Brian Hutchison, Tyree Michael Simpson, Julia K. Murney, Ricky Gervais, Claire Lautier, Aasif Mandvi, Bridget Moloney, Raymond J. Lee, Joey Mazzarino, Brad Oscar, Kathleen Landis, Téa Leoni
Klasik romantik, fantastik hayalet hikâyelerinden biri ile karşı karşıyayız.

Frank Herlihy (Greg Kinnear) eşine sadık olmayan bir işadamıdır. Caddede yürürken ani bir kaza geçirir ve ruhu bedeninden ayrılır.

Bertram Pincus (Ricky Gervais), içine kapanık ve çevresindeki insanlarla diyaloglardan fazla hoşlanmayan kendini beğenmiş bir diş doktorudur. Basit bir hastalık için yattığı ameliyat masasında kısa süreliğine ölüm anı yaşar, fakat tekrar hayata döner. Yaşadığı bu olaydan sonra, hayatını kaybetmiş insanların ruhlarını görmeye başlar. Bu ruhani görüntüler, yaşayan insanlarla olan farkını anlayamayacak kadar gerçekçidir.

Frank, Bertram’dan bir iyilik ister. Bunun karşılığında, diğer ruhların onu rahatsız etmemesi konusunda yardım edecektir. İstediği şey, eşinin şu an birlikte olduğu adamdan ayrılmasıdır. Bertram, Frank’ın eşi Gwen’i (Téa Leoni) görünce, teklifi kabul eder. Çünkü kendisi de Gwen’den etkilenmiştir.

Filmin başlangıcındaki etkileyicilik, sonuna kadar devam etmiyor. Ghost Town tarzı yapımlar, daha önce de gösterime girmişti. Renkli bir yapım değil. Vakit geçirmek için seyredilebilecek televizyon filmi gibi görünüyor.

Emre Türker

picture: impawards

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder