25 Ocak 2009

Mirrors (2008)

Türkçe Adı: Aynalar
Tür: Korku / Gizem / Gerilim
Yönetmen: Alexandre Aja
Süre: 112 dakika
Oyuncular: Kiefer Sutherland, Paula Patton, Cameron Boyce, Erica Gluck, Amy Smart, Mary Beth Peil, John Shrapnel, Jason Flemyng, Tim Ahern, Julian Glover, Josh Cole, Ezra Buzzington, Aida Doina, Ioana Abur, Darren Kent
Aynalar adıyla Türkiye’de gösterime giren film, görsel içerik ve hayal gücüyle süslenmiş gerilim korku dalında gizemli bir yanılsamadır.

Ben Carson (Kiefer Sutherland), alkol ve kişilik problemleri yaşayan eski bir polistir. 5 yıl önce yanmış Mayflower mağazasında gece bekçiliği yaparak yeniden hayata sarılmak ister. Kız kardeşi Angela (Amy Smart), kendini toparlayabilmesi için Ben’e evinde bir oda açmıştır. Ben’in amacı, ani tepkiler gösterdiği içi onu terk eden eşi Amy’ye (Paula Patton) ve çocuklarına yeniden kavuşmaktır.

Mayflower’de çok fazla ayna vardır ve dikkatli bakıldığında, üzerlerinde çeşitli el izleri görünmektedir. Aynadaki yansımalarla gerçekler görüntüler arasında oluşmaya başlayan bu farklılık, Ben Carson’ın hayatını etkileyecektir.

Mirrors, izleyenleri tedirgin eden bir yapımdır. The Hills Have Eyes’ın da yönetmenliğini yapan Alexandre Aja, korku dalında yine başarı yakalamış gibi görünüyor. Son zamanlardaki sırf çekilsin diye yapılmış korku filmleri düşünüldüğünde, izlemeye değecek bir görsel şölen denilebilir.

Emre Türker

picture: impawards

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder