13 Ocak 2009

Yoğurtlu Karnabahar

Çocukluğumdan beri pek sevmediğim karnabaharı, tarifteki gibi yapınca hem hafif oluyor hem de lezzetli. Tavsiye ederim. Özellikle diyet yapanlara…


Malzemeler;

Yarım kilo ayıklanmış karnabahar
Yoğurt
1-2 diş sarımsak

Sosu için;

Sıvı yağ
Domates , biber salçası
Pul Biber


Yapılışı;

Ben genelde karnabaharları buharda pişiriyorum. Düdüklü tencerede 5-6 dakika yeterli oluyor. Ama isterseniz suda da haşlayabilirsiniz. Karnabaharlar piştikten sonra soğutup parçalara bölün.
Ayrı bir tavaya sos için biraz sıvı yağ koyup, bir kaşık biber ve bir kaşık domates salçasını biraz kavurun. En son isteğe göre biraz pul biber katın. Parçalara ayırmış olduğunuz karnabaharların üstüne, önce sarımsaklı yoğurdu, daha sonra da sosunu dökerek servis yapın.

Figen Türker

1 yorum:

  1. Eskiden bu sebzenin ismini karnıbahar zannederdim. Yazıdan sonra sözlükten araştırdım. Gerçekten karnabaharmış :)
    Sarımsaklı yoğurtla karnabahar ne güzel, bi de sarımsak ağzı kokutmasaydı...

    YanıtlaSil