21 Mart 2009

Rocket Science (2007)

Tür: Komedi / Dram
Yönetmen: Jeffrey Blitz
Süre: 101 dakika
Oyuncular: Nicholas D'Agosto, Anna Kendrick, Utkarsh Ambudkar, Candace Scholz, Margo Martindale, Reece Thompson, Vincent Piazza, Denis O'Hare, Lisbeth Bartlett, Aaron Yoo, Virginia Frank, Marilyn Yoblick, Maury Ginsberg, Emily Ginnona, Dan DeLuca, Michael Kusnir, John Patrick Barry, Josh Kay, Jane Beard, Jonah Hill, Betsy Hogg, Brandon Thane Wilson, Natasha Sattler, Elisabeth Noone Okuldaki silik bir öğrencinin aktif faaliyetlerde bulunmak üzere yaptığı girişimleri, ince esprilerle süsleyen eğlenceli bir filmdir.

New Jersey’de, münazara yarışmasına ev sahipliği yapan Plainsboro Lisesi takımından Ben Wekselbaum (Nicholas D'Agosto), kendisine ayrılan vakit dolmadan konuşmasını yarım bırakır. Bu onların yarışmayı kaybetmelerine neden olur. Ödülü almaya çok istekli takıma arkadaşı Ginny Ryerson (Anna Kendrick), ikinci olmaları nedeniyle yıkılacaktır.

Hal Hefner (Reece Thompson), sorunlu bir ailenin konuşma bozukluğu yaşayan küçük oğludur. Abisi Earl (Vincent Piazza), hırsızlık yapan ve garip davranışlar sergileyen biridir. Yaşanan son tartışmanın ardından, babaları evden ayrılır.

Hızlı ve aktif konuşmayı gerektiren münazaranın yeni yarışma konusu, okullardaki cinsellikle ilgilidir. Ginny, okul servisinde Hal’a yarışmada yer alması konusunda teklifte bulunur. Böylece Hal’ın konuşma engelini yeneceğini düşünmektedir. Hal için ne kadar garip de olsa, Ginny’e duyduğu hayranlık nedeniyle teklifi kabul ederek tüm gücünü bu yarışmaya adayacaktır.

Rocket Science; aile yaşantıları, okul diyalogları ve kişilik sorunlarıyla ilgili, psikolojik bir komedidir.

Emre Türker

picture: impawards

2 yorum:

  1. yavaşşş be yavaşşş...senin izlediğin bu filmlere yetişebilene aşkolsun:)))

    YanıtlaSil
  2. yesari… Dur daha yeni başladım :)

    YanıtlaSil