26 Mart 2009

The Wrestler (2008)

Türkçe Adı: Şampiyon
Tür: Dram / Spor
Yönetmen: Darren Aronofsky
Süre: 109 dakika
Oyuncular: Mickey Rourke, Marisa Tomei, Evan Rachel Wood, Mark Margolis, Todd Barry, Wass Stevens, Judah Friedlander, Ernest Miller, Dylan Keith Summers, Tommy Fara, Mike Miller, Marcia Jean Kurtz, John D'Leo, Ajay Naidu, Gregg Bello, Ron Killings, Giovanni Roselli
Çevresi tarafından popüler olmuş ünlü bir kişinin yaşam tarzını inceleyen The Wrestler, hayal dünyasında unutulan gerçekleri hatırlatan güzel bir filmdir.

1989 yılında, koç lakaplı Amerikan güreşçisi Randy Robinson (Mickey Rourke), bu sporla uğraşanların gözdesi haline gelmiştir. Fakat popüler yaşamında; alkol, uyuşturucu ve doping gibi maddeler kullanarak vücudunu riske atmaktadır. Ayrıca her ringe çıkışında, hayranlarını coşturmak adına bedenine zarar vermekten çekinmez.

Aradan 20 yıl geçmesine rağmen, hafta sonu güreşlerinde görev almaya devam eder. Fakat bedeni eskisi kadar dayanaklı değildir. Para sorunu çektiği için, hafta içi çeşitli işlerde çalışarak ek kazanç elde eder.

Gece kulübünde çalışan Cassidy (Marisa Tomei) adlı kadın, Randy gibi yıllanmış biridir. Cassidy’nin yanına hemen her gece giden Randy, aslında bu görüşmeyi müşteri ilişkisinden çıkarıp gerçek hayatta devam ettirme düşüncesindedir.

Para ve şöhret, insanı çok çabuk etkisi altına alır. Fakat şöhretin cazibesi tehlikelidir. Yarınlar hiç olmayacak derken, bir anda dünde kalmış güzelliklerin hayalini kurmaya başlarız. Zirve güzeldir ama aşağıya düştüğünde, yapayalnız kalır insan. The Wrestler, bu tarz bir konuyu anlatıyor. Film gerçekten etkileyici. İzleyiciye tam bir insanlık dramı yaşatıyor. Şiddet ve cinsellik barındıran sahneler de içerdiğini belirtmeden geçmeyelim.

Emre Türker

picture: impawards

2 yorum:

  1. Filmde Mickey Rourke un mükemmel oyunculuğu var , en iyi erkek oyuncu oscarını almasını istiyordum fakat , alamadı Sean Penn aldı yabancı sayılmaz :) ( Brad Pitt almasında) .. 2008 yılının en iyi dramlarından .. Aşırı şiddet ve cinsellik içerdiğine katılmıyorum..Film beni o kadar duygusallaştırdı ki , ben göremedim veya..:)

    YanıtlaSil
  2. Darkstar… Mükemmelliğe katılıyorum da, güreşler sırasında yapılanlar ve o birkaç sahne. Aşırı demek yanlış olur. Doğru. Sadece yazıdaki aşırıyı değiştiriyorum ama cinsellik ve şiddet düşüncem, halen geçerli :)

    YanıtlaSil