20 Nisan 2009

Abre Los Ojos (1997)

Türkçe Adı: Aç Gözünü
Uluslararası Adı: Open Your Eyes
Tür: Dram / Gizem / Romantik / Bilim-Kurgu / Gerilim
Yönetmen: Alejandro Amenábar
Süre: 117 dakika
Oyuncular: Eduardo Noriega, Penélope Cruz, Chete Lera, Fele Martínez, Najwa Nimri, Gérard Barray, Jorge de Juan, Miguel Palenzuela, Pedro Miguel Martínez, Ion Gabella, Joserra Cadiñanos, Tristán Ulloa, Pepe Navarro, Jaro, Walter Prieto
Yakışıklı ve zengin, 25 yaşındaki genç işadamı Cesar (Eduardo Noriega), cinayetten yargılanmaktadır. Tutarsız ifadelerinden dolayı, psikiyatr Antonio (Chete Lera) tarafından incelenmektedir.

Cesar, evinde doğum günü partisi düzenler. Yakın arkadaşı Pelayo (Fele Martinez), partiye yeni kız arkadaşı Sofia’yla (Penelope Cruz) gelir. Cesar, arkadaşını görmezden gelip beğendiği Sofia’yı elde etmeye çalışır.

Cesar, Nuria’yı (Najwa Nimri) sadece seks dostu olarak görmektedir. Nuria için durum farklıdır. Ona aşık olduğu için, başkasına ilgi gösterip kendisini görmezden gelmesini kabullenemez. Sabah erkenden arabasına binmesi için ikna ettiği Cesar’la birlikte, otoyoldan çıkarak bilinçli kaza yapar. Kazadan kurtulan Cesar’ın yüzü, tanınmayacak hale gelmiştir.

Popülerliğini kaybeden Cesar, sonraki günlerde karmaşık bir dönemece girecektir.

Ustaca planlanan film, başarısıyla Hollywood’ın ilgisini çekmiş ve 2001 yılında Vanilla Sky olarak yeniden beyazperdeye aktarılmıştır. Amerikan versiyonunda Sofía rolünü yeniden Penelope Cruz almış, Nuria’yı Cameron Diaz (Julie), Cesar’ı ise Tom Cruise (David) canlandırmıştır.

Emre Türker

Picture: moviegoods

2 yorum: