11 Mayıs 2009

Kesintisiz Öğrenme

Yazar: Mümin Sekman
Sayfa Sayısı: 305
Kitap Boyutu: 13,5 x 19,5 cm
Yayınevi: Alfa Yayınları

Mümin Sekman, kişisel gelişim üzerine başarı yakalamış biridir. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Mümin Sekman, kariyerine kişisel gelişim uzmanı olarak devam etmiştir. Ülkemizde kişisel gelişimin yeni tanınmaya başladığı yıllarda, ilklerden biri olarak karşımıza çıkmıştır.

Kesintisiz öğrenme, Anthony Robbins’in Sınırsız Güç adlı kitabından yeterince kaynak almış görünüyor. Yazar, araştırmaları ve başarılı insan hikâyelerine, bu kitabında da yer vermiş. Felsefenin düşünme aşamasındaki önemine yer verirken, felsefi kelime oyunuyla, yani öğrenmeyi öğrenmekle konuya başlamış.

Mümin Sekman’in kolay anlaşılır bir yazı dili var. Kendine güveni gayet normal olabilir ama bazı zamanlarda kendini övmesi, okuyucuda yanlış izlenim bırakıyor diye düşünüyorum. “Ya Bir Yol Bul, Ya Bir Yol Aç, Ya da Yoldan Çekil” isimli ilk kitabının reklamını, slogan cümleleriyle fazlasıyla yapıyor. Ayrıca en sonda yer alan kaynakça’lardan birinde, yine bu kitabı gösteriyor.

Bu tarz anlatımlar yapan birçok yazar biliyorum. Fakat aldığı eğitim ve konumları gereği, kitaplarında okuyucuyu yoracak teknik terimler kullandıkları ve reklamını yeterince yapamadıkları için ortalarda görünmüyorlar.

Emre Türker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder