27 Haziran 2009

Ghost World (2001)

Tür: Komedi / Dram / Müzikal
Yönetmen: Terry Zwigoff
Süre: 111 dakika
Oyuncular: Thora Birch, Scarlett Johansson, Steve Buscemi, Brad Renfro, Illeana Douglas, Bob Balaban, Stacey Travis, Charles C. Stevenson Jr., Dave Sheridan, Tom McGowan, Debra Azar, Brian George, Pat Healy, Rini Bell, T.J. Thyne, Lauren Bowles
Enid (Thora Birch) ve Rebecca (Scarlett Johansson), çok iyi arkadaştır. Lise mezuniyetinin ardından iş bulup birlikte ev tutmayı karar verirler. Fakat Enid, derslerindeki başarısızlıktan dolayı yaz okuluna kalmıştır.

Enid, gerçek yaşamla dalga geçmektedir. Rebecca’nın tavırları ona uyumlu olmasına rağmen, biraz daha gerçekçidir. Birlikte vakit geçirmekten keyif alırlar ve başkalarının aralarına girmesinden pek hoşlanmazlar. Özellikle tuhaf davranışlar sergileyen içine kapanık insanları bulup izleyerek, onlarla iletişim kurmaya çalışırlar.

Bir gün, çevresiyle iletişim sorunu yaşayan Seymour (Steve Buscemi) dikkatlerini çeker. Gözlemleri sonucu kendine Seymour’u yakın gören Enid, onunla tanışarak birlikte daha fazla vakit geçirmeye başlayacaktır.

Hayata yeni adım atan genç bir kızın, umursamaz ve içe dönük dünyasını izleyiciye yansıtan film, standart tempoda ilerliyor. O yıllarda eleştirmenlerin övgüyle söz ettiği yapım, yine de herkesin ilgisini çekmeyecektir.

Emre Türker

Picture: impawards

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder