15 Haziran 2009

Good Luck Chuck (2007)

Türkçe Adı: İyi Şanslar Chuck
Tür: Komedi / Dram / Romantik
Yönetmen: Mark Helfrich
Süre: 96 dakika (kesintisiz 101 dakika)
Oyuncular: Dane Cook, Jessica Alba, Chelan Simmons, Carrie Fleming, Michelle Harrison, Lindsay Maxwell, Annie Wood, Lonny Ross, Yasmine Vox, Connor Price, Troy Gentile, Mackenzie Mowat, Sasha Pieterse, Caroline Ford, Dan Fogler, Natalie Morris, Ellia English, Chang Tseng, Michael Teigen, Chiara Zanni
Şişe çevirme, çocukların ve gençlerin bir araya gelerek oynadığı yaygın grup oyunudur. Biri şişeyi çevirir ve şişenin ucu hangi karşı cinsi gösterirse, o kişiyle elbise dolaba girer ve orada 7 dakika boyunca istediğini yapmakta özgürdür.

Cinselliği tanımayan bir grup çocuğun oynamaya çalıştığı bu oyunda, Charlie (Dane Cook)’ye Anisha isabet eder. Fakat Charlie, Anisha’ya dokunmayı reddeder. Bunun üzerine Anisha, “hiçbir zaman mutlu olamayacaksın, etrafına aşk yağacak ama sen acı çekeceksin, seninle birlikte olan kız senden kaçacak” sözleriyle Charlie’yi lanetler.

Bu lanet Charlie’nin peşini yıllarca bırakmaz. Her kim Charlie ile beraber olursa, hemen başkasını bularak evlenir. Hatta bu öylesine yaygınlaşır ki, adı şans meleğine çıkar ve kadınlar onunla birlikte olmak için yarışmaya başlar.

Charlie, bir düğünde sakar kız Cam (Jessica Alba) ile tanışır. Ondan çok etkilense de, Cam ilişki için hazır değildir. Büyük uğraşılar sonucu Cam’i ikna etse de, en yakın arkadaşı Stu (Dan Fogler)’nun sözleri, planlarını altüst eder. Çünkü Stu, Cam’in Charlie ile birlikte olmasının sebebini, başka biriyle aşk yaşama isteği şeklinde yorumlamıştır.

Sorunun çözümü için Charlie ne yapmalıdır?

Good Luck Chuck, romantik komedi severlerin beğenisini kazanacaktır. Fakat erotik sahnelerin bolca yer aldığını hatırlatmakta fayda var.

Emre Türker

Picture: impawards

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder