10 Haziran 2009

He's Just Not That Into You (2009)

Türkçe Adı: Erkekler Ne Söyler Kadınlar Ne Anlar
Tür: Komedi / Dram / Romantik
Yönetmen: Ken Kwapis
Süre: 129 dakika
Oyuncular: Scarlett Johansson, Ben Affleck, Jennifer Aniston, Jennifer Connelly, Drew Barrymore, Morgan Lily, Trenton Rogers, Michelle Carmichael, Jasmine Woods, Sabrina Revelle, Zoe Jarman, Alia Rhiana Eckerman, Julia Pennington, Renee Scott, Chihiro Fujii, Sachiko Ishida, Claudia DiMartino, Eve Curtis, Carmen Perez, Traycee King, Délé Ogundiran, Eunice Nyarazdo, Anita Yombo, Ginnifer Goodwin, Kevin Connolly, Niki J. Crawford, Bradley Cooper, Joan Blair, Justin Long, Natasha Leggero, Anna Bugarin, Busy Philipps, Kris Kristofferson, Sydney Lauren
Erkeği etkileme sanatı, kadının anlayabileceği türden midir? İlişkideki aşıklar; evlenmeden önce, evlenirken ve evlendikten sonra neler düşünürler? Kadınların hissiyatı ne yöndedir? Film, sorulara kısmi olarak yanıt veriyor. Aşkı tadan birçok kişinin, “bunu yaşamıştım” dediği bölümler olacaktır.

Film, tek bir kare üzerinden şekillenmiyor. Fakat tüm ilişkilerde aşıklar, konumu üzerinden birbirlerine bağlantısıyla ilerliyor.

Gigi Haim (Ginnifer Goodwin), saf duygulara sahip ve aşk arayışı içinde bir kadındır. Tüm bu karmaşa içinde barda etkilendiği adamı beklerken, Alex (Justin Long) ile tanışır. Alex, kadın ve erkek ilişkilerinde tam bir ustadır. Ondan öğreneceği çok şey olacaktır.

Beth Bartlett (Jennifer Aniston) ve Neil Jones (Ben Affleck), 5 yıla yakın bir süredir birlikte yaşamaktadır. Neil, evliliğin aşkı öldürdüğünü düşünerek işin resmiyetine karşıyken, Beth bunun sıkıntısını yaşamaktadır.

Aşk karmaşasındaki seksi kadın Anna Taylor (Scarlett Johansson), evli ve mutlu sıradan biri Janine Gunders (Jennifer Connelly) ve internet üzerinden bağlantılarını yürüten iş kadını Mary Harris (Drew Barrymore), karakterlerden birkaçını oluşturuyor.

Her bir aşk, farklı ilişkilerin acısı ve tatlısını gösteren küçük parçalar halinde yaşanmaktadır. Seyirciye ise, olayları kendi açısından değerlendirmek kalıyor.

Erkek ile kadın arasındaki ilişkiyi çeşitli yönlerden irdeleyen film, başlarda sıkıcı gibi görünmesine rağmen, oldukça dikkat çekicidir. Ünlü kadrosunun bu denli fazla olması, yönetmen Ken Kwapis’in yansıtmak istediği duyguyu, seyirciye olabildiğince gerçekçi aktarmak istemesinden kaynaklanıyor. Çünkü bu yıldızlar, rol yaparken duyguları adeta yaşayan kişiler.

Filmde anlatılanlar, rutin hayatımızda gördüğümüz ilişkilerin bir bölümüdür. İlişkiler için, gençlerin etkileşiminden çok, orta yaş birlikteliklerde yaşananlar daha ağır basıyor. Filmin tamamını izlendikten sonra, etkili anlatımlar üzerinde kesinlikle düşüneceksiniz. Romantizmi sevenlerin sindirerek izlemesi gereken bir yapımdır.

Emre Türker

Picture: impawards

4 yorum:

  1. Bugün izledim.. İzledim demeyeyim aslında yarım bıraktım, uyumu$um..

    Ama Scarlett Johansson beni benden aldı filmde.. Güzellik falan ayrı bir yere, sempatik hatun :)

    Ama film güzel gidiyordu.. Birazdan devam edeceğim, daha bir heyecanlı olacağı kesin..

    Te$ekkürler yorumların için Emre.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel film ya.hani izlerken aa evet ya oldum (:

    YanıtlaSil
  3. Bugra… Scarlett’te müthiş bir mimik var. Bu yüz hareketleriyle baştan çıkarmayı çok iyi biliyor. Söylediğin gibi, film normal çizgide, olağan ama çekici şekilde ilerliyor. Sonunu mutlaka getirmelisin.

    Adsız… Evet, o aa’ları ben de çok kullandım. Bazı şeyleri hatırlatması ayrı bir güzel.

    YanıtlaSil