09 Kasım 2009

Yaşama Zenginliği

Yaşamınızın 12 Bölümünü Dengeli ve Birbiriyle Uyumlu Hale Getirmenin Keşfi
Yazar: Roz Townsend
Çeviren: Tevfik Ertan
Sayfa Sayısı: 106
Kitap Boyutu: 13,5 x 19,5 cm
Yayınevi: Sistem Yayıncılık

Hüzünlü bir anısıyla giriş yapan Roz, aslında umudu aşılamak için önemli bir mesaj veriyor. Babasının hasta yatağındaki son sözlerinden biri, “Yaşamın tadını çıkarın, eğlenin!” olmuş. Roz’un da okuyucuya tavsiyesi de, “bunu düşünmek için gecikmeyin” olacaktır.

Yazar, diğer kitaplarında olduğu gibi, öz ve sade anlatımıyla genel okuyucuyu hedefliyor. Yaşamın pozitif yanlarından bahsederken, sağlık ve mutluluk kavramlarının şiddetle üzerinde durarak, aile yapısı, çevre ve kişisel anlamda değerlendirmeler yapıyor. Sağlıkta sporun öneminden kilo endişelerine, kişisel anlamda hayallerden mali yaşantınıza kadar, mutluluk kavramı her anlamda aşılamaya çalışmış.

Hemen her bölümün sonundaki anahtar cümlelerle birlikte, kişisel anlamda kendinizi anlamanıza yardımcı olacak soru cümleleriyle, konuyu örneklerle pekiştirmeniz sağlanmaktadır. Günlük tutmanızı öneren yazar, bu anlamda kendinizi daha iyi anlayabileceğinizi umuyor. Ayrıca birebir görüşmelerden, yaşam zenginliğini kaybetmiş ya da kaybetmeye yüz tutmuş bazı insanların hayatlarından örneklerle, bakış açınıza nasıl renk katabileceğinizin farkında olmanız isteniyor.

Roz Townsend’in kitapları (Okuma Zenginliği, Öğrenme Zenginliği), sistem yayıncılığın geliştiren kitaplar dizisinde yer almaktadır. Her kitabından olduğunu gibi, neşeli karikatürlerle okuduklarınızın akılda yer etmesi amaçlanmıştır. Yaşama Zenginliği, zevkle okunabilecek, satış kaygısı içermeyen sade bir kitaptır.

Emre Türker

3 yorum:

  1. Ne güzel özetlenmiş , şimdi elimin altında olsa ne güzel olurdu , okuyasım geldi :)

    YanıtlaSil
  2. Okuduğun zaman pişmanlık duymayacağın bir kitap.

    YanıtlaSil
  3. çok iyi bir kitap

    YanıtlaSil