31 Aralık 2009

Başka Dilde Aşk (2009)

Tür: Dram
Yönetmen: İlksen Başarır
Süre: 98 dakika
Oyuncular: Saadet Işıl Aksoy, Mert Fırat, Emre Karayel, Şebnem Köstem, Tuğrul Tülek, Gizem Erden, Tuna Kırlı, Didem Balçın, Murat Okay, Ayten Uncuoğlu, Metin Coşkun

Müşteri hizmetlerinde çalışan Zeynep (Saadet Işıl Aksoy), arkadaşının doğum günü partisinde, işitme engelli Onur’la (Mert Fırat) tanışır. Fazla alkolün de etkisiyle, parti çıkışında geceyi birlikte geçirirler.

Zeynep, arkadaşlarının dalga geçmelerine rağmen bir bahaneyle yine Onur’un evine gider. Böylece, aşk adına ilk adımlar atılmış olur. Fakat her ikisinin de bu ilişki için bazı fedakârlıkları göze alması gerekecektir.

Engelli birinin toplumdaki yerini vurgulayan film, farklı insanlar arasındaki aşkı anlatıyor. İşitme engelliler de düşünülerek, Türkçe altyazılı olarak izleyiciye sunulmuştur.

Emre Türker

Picture: sinematurk

3 yorum:

  1. çok etkileyici bir film amacıyla ve konusunun aşk olmasıyla. mutlu yıllar hayalbemol :)

    YanıtlaSil
  2. Siminya... Türk filmleri içinde kıyaslayınca, gerçekten kalite açısından iyi bir yerde diyebiliriz. Sonuna kadar zevkle izleniyor.
    Sana da mutlu yıllar Siminya. :))

    YanıtlaSil
  3. Filmi dün izledim. "Herkesin bir dili var, kendini anlattığı ama karşı tarafın anlamadığı" aslında herşey bu cümlede saklı. Ters, düz, yan, sağ, sol.. nasıl-nerden bakarsanız bakın seyretmeye değer bir film, hatta arşivde bulundurmaya !.. Sevgiyle..

    YanıtlaSil