21 Şubat 2010

Imagine That (2009)

Türkçe Adı: Hayal Et
Tür: Komedi / Dram / Fantastik
Yönetmen: Karey Kirkpatrick
Süre: 107 dakika
Oyuncular: Eddie Murphy, Yara Shahidi, Thomas Haden Church, Ronny Cox, Stephen Rannazzisi, Nicole Ari Parker, DeRay Davis, Vanessa Williams, Martin Sheen, Lauren Weedman, Timm Sharp, Daniel Polo, Stephen Root, Richard Schiff, Marin Hinkle
Başarı finans uzmanı Evan Danielson (Eddie Murphy), şirketinde yöneticiliğe oynamaktadır. Tek rakibi, ekonomiyle alakasız olarak hisleriyle hareket eden Johnny Whitefeather (Thomas Haden Church) görünmektedir. Fakat eşi Tricia’yla (Nicole Ari Parker) ayrı yaşayan Evan, dönemsel olarak kızı Olivia’ya (Yara Shahidi) da bakmak zorundadır. Olivia’nın Goo-gaa adlı battaniyesine kapanarak hayali arkadaşlarla oynaması, Evan’ın işi haricinde uğraşması gereken ikinci bir sorun gibi görünmekte, bu da çalışmalarını olumsuz etkilemektedir.

Olivia okulda problem çıkarınca, Evan onu şirketine götürmek zorunda kalır. Babasının tüm analiz notlarını çizip boyayan Olivia, Evan’ın toplantıdaki sunumu öncesi kâbusu olacaktır. Rakibine karşı pek kozu kalmayınca, toplantıda kızının şekillerini bağıra çağıra anlatarak salonu terk eder. Kovulmayı beklerken, beklenmeyen bir sürpriz yaşanır. Çünkü o şekillerle anlatılanlar, yatırımcılar açısından büyük sırlar içeren açıklamalar olmuştur.

Çocukların hayal dünyasını hayatın içine uygulama düşüncesi daha önce de denenmiş ve ilgi çekici bulunmuştu. Bu çizgiyi takip eden Imagine That, Eddie Murphy rol yeteneğiyle oldukça eğlenceli bir hale dönüşüyor. Ailece seyredilebilecek, hoş vakit geçirten bir komedi.

Emre Türker

Picture: impawards

4 yorum:

  1. Eddie Murphy bir süredir yoktu piyasada. Aslında vardı da yoktu. Bir türlü istediğini yapamadı ne zamandır. Deneyelim bu filmi, eğleniriz umarım. :)

    YanıtlaSil
  2. SirEvo... Dene, ben şahsen çok eğlendim.

    YanıtlaSil
  3. Sen öneriyorsan indirmeye bakayım :))

    YanıtlaSil