01 Şubat 2010

No Reservations (2007)

Türkçe Adı: Aşk Tarifi
Tür: Komedi / Dram / Romantik
Yönetmen: Scott Hicks
Süre: 104 dakika
Oyuncular: Catherine Zeta-Jones, Aaron Eckhart, Abigail Breslin, Patricia Clarkson, Jenny Wade, Bob Balaban, Brian F. O'Byrne, Lily Rabe, Eric Silver, Arija Bareikis, John McMartin, Celia Weston, Zoë Kravitz, Matthew Rauch, Dearbhla Molloy
Tanınmış bir restoranda şef aşçı olarak çalışan Kate’in (Catherine Zeta-Jones) en büyük sorunu, eleştirileri kabul etmemesidir. Eğer müşteri yemeği beğenmez ve tepki gösterirse, çabucak sinirlenmektedir. Bu sebepten dolayı patronu, onun terapi görmesini şart koşar.

Kate, kız kardeşi Christine (Arija Bareikis) ve onun kızı Zoe’yu (Abigail Breslin) evine ziyaretçi olarak bekler. O arada işyerine gelen telefon, bir kazayı haber verecektir. Kazada Christine ölmüş, Zoe ise yaralı kurtulmuştur. Bu nedenle Zoe’ya sahip çıkacak tek kişi, Kate kalır. Çocuk bakma konusunda hiçbir bilgisi olmayan Kate için durum oldukça zor olur. Fakat elinden geleni ardına koymaz. Kendini iyi hissettikten sonra da işyerine geri dönen Kate, yokluğunda işe alınan yardımcı şef Nick’i (Aaron Eckhart) görür. Bu durum, onun açısından kabul edilir gibi değildir. Fakat Nick, ılımlı tavırlarıyla dikkat çeken bir tiptir. Ayrıca Kate’i rakip olarak görmediği gibi, ondan çok şey öğreneceğini de her seferinde dile getirir. Bu şekilde orta noktayı bulmaya çalışması, olası gerginlikleri önleyecektir.

Yemek ve aşk karşımı romantik filmler, genelde izleyiciyi kazanmada başarılı oluyor. Bu film de onlardan biri. Hoş vakit geçirten, kimi zaman gülümseten, yeri geldiğinde duygulandıran, sıcak bir yapım.

Emre Türker

Picture: impawards

4 yorum:

  1. başrol oyuncuları sevdiğim isimler olunca izlemiştim ve senin de dediğin gibi sıcak bir yapım olduğu için arşivime de ekledim..

    YanıtlaSil
  2. Paylaşım için teşekkürler.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. artık sizi takipteyim... :)) Ben bu filmin sonunu hiç getiremedim.. beni alıp götüremedi nedense...

    YanıtlaSil
  4. Keyifle izlenecek filmlerden.:)

    YanıtlaSil