06 Nisan 2010

The Descent (2005)

Türkçe Adı: Cehenneme Bir Adım
Tür: Macera / Dram / Korku / Gerilim
Yönetmen: Neil Marshall
Süre: 100 dakika
Oyuncular: Shauna Macdonald, Natalie Jackson Mendoza, Alex Reid, Saskia Mulder, MyAnna Buring, Nora-Jane Noone, Oliver Milburn, Molly Kayll, Craig Conway
Maceracı arkadaş grubuyla rafting (raft adı verilen botlarla yapılan spor) yapan Sarah (Shauna Macdonald), küçük kızı Jessica (Molly Kayll) ve eşiyle Paul’la (Oliver Milburn) kıyıda buluşur. Paul’un raftingdeki kızlardan Juno’yla (Natalie Jackson Mendoza) olan yakın diyalogu, Sarah’ı rahatsız etmiştir. Geri dönüş yolunda kocasının tedirginliğini araştırırken, yolda kaza geçirirler. Kaza sonrası kızı Jessica ve kocası Paul, hayatını kaybeder.

Kazadan 1 yıl sonra ABD’deki Apalaş Dağları’nda; Sarah, Juno, Beth (Alex Reid), Rebecca (Saskia Mulder) ve Sam (MyAnna Buring), yeniden bir araya gelir. Amaçları, rehber Holly (Nora-Jane Noone) eşliğinde Boreham Mağaraları’nda dolaşmaktır. Fakat heyecan arayan Juno (Natalie Jackson Mendoza), taşıması gereken rehberi yanına almayınca, yanlış bir mağaraya girerler. Üstelik bu dipsiz görünen kuyuda, tek nefes alan kişi onlar olmayacaktır.

Dramatik bir öyküden karanlık korkuya geçiş yapılan bu filmde, anlık görüntülerden dolayı yerinizden sıçrayabilirsiniz. Yapılan korku/gerilim türleri arasında çok iyi bir yerde olduğu söylenebilir. Türünü sevenlere tavsiyedir.

Emre Türker

Picture: moviegoods

2 yorum:

  1. 2.si de geldi ama ben bunu da sevememiştim. Sanırım gece falan izlemem lazımdı. :))

    YanıtlaSil