15 Nisan 2010

World's Greatest Dad (2009)

Tür: Komedi / Dram
Yönetmen: Bobcat Goldthwait
Süre: 99 dakika
Oyuncular: Robin Williams, Daryl Sabara, Morgan Murphy, Naomi Glick, Dan Spencer, Geoff Pierson, Henry Simmons, Zach Sanchez, Alexie Gilmore, Evan Martin, Ellie Jameson, Michael Thomas Moore, Alles Mist, Jermaine Williams, Lorraine Nicholson
Öğretmen Lance Clayton (Robin Williams), düşük zekâlı ve sapıkça fikirlere sahip oğlu Kyle’la (Daryl Sabara) birlikte yaşar. Oğlunun dengesizlikleriyle beraber, okuldaki sorunlarla da uğraşmak zorundadır. Çünkü seçmeli şiir dersine ilgi az olduğundan, işine son verilmesi gündeme gelmiştir. Ayrıca şimdiye kadar yazdığı 5 romandan hiçbiri, yayınlanmaya değer bulunmamıştır. Okulda genç ve güzel sanat öğretmeni Claire’le (Alexie Gilmore) yaşadığı gizli aşk, onu ayakta tutan tek moral kaynağı gibi görünse de, Claire’in genç öğretmen Mike’la (Henry Simmons) yakınlığı dikkatlerden kaçmamaktadır.

Garip mastürbasyonları nedeniyle Kyle’ı evde ölü bulan Lance, kendini çabuk toparlayıp, oğlunun ölüm sebebini makul bir nedene dönüştürmek için hazırlıklara başlar. Onun adına bir intihar notu hazırlar ve notun içine kendi duygularını katar. Bu not, ölen Kyle hakkında tüm fikirleri altüst etmiştir. Çünkü herkes onun fark edilmemiş parlak bir zekâya sahip olduğunu düşünmeye başlamıştır. Popülerliğin etkisi büyüdükçe, Lance’e olan ilgi de doğru orantılı olarak artar. Fırsatı değerlendiren Lance, edebiyatına oğlunu kullanarak devam edecektir. Ortalıktaki garipliği sezen tek kişiyse, Kyle’in arkadaşı Andrew (Evan Martin) olacaktır.

Kalabalık bir ortamda yapayalnız kalmakla ilgili dramatik durumu, yalnızlığa sebep veren çevrenin içinde arayan film, mizahi yönden doyurucu, fakat içeriğindeki argo nedeniyle rahatsız edici bulunabilir.

Emre Türker

Picture: impawards

4 yorum:

  1. merak ettim filmi.İzlemek gerek.Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Nereye yazayım bilemedim buraya yazdığım için kusura bakma
    bir film arıyorum bulamadım malesef belki bilirsin nerden izlerim yada indiririm diye.
    Planet of the apes
    Charlton Heston 1968 yapımı olan seriside vardı.

    YanıtlaSil
  3. TuTsİ... Sinema katagorisinde, sinema severlere film tanıtımı ve özet bilgilerde yardımcı olmaya çalışıyorum. Diğer ayrıntılar, blogun oluşumunu aşıyor.

    YanıtlaSil