15 Haziran 2010

Waitress (2007)

Türkçe Adı: Garson Kız
Tür: Dram / Romantik / Komedi
Yönetmen: Adrienne Shelly
Süre: 108 dakika
Oyuncular: Keri Russell, Nathan Fillion, Cheryl Hines, Jeremy Sisto, Andy Griffith, Adrienne Shelly, Eddie Jemison, Lew Temple, Darby Stanchfield, Heidi Sulzman, Lauri Johnson, Sarah Hunley, Cindy Drummond, Nathan Dean, Caroline Fogarty
Yaşadığı kasabada uzun süredir garsonluk yapan Jenna Hunterson (Keri Russell), kendisine uyguladığı hamilelik testinde pozitif sonuç alır. İlgisiz ve dengesiz kocası Earl’den (Jeremy Sisto) kaçma planları yapan Jenna için bu hiç de iyi değildir. Durumu ilk olarak servisteki diğer kızlar Becky (Cheryl Hines) ve Dawn’la (Adrienne Shelly) paylaşır.

Jenna, içindeki fırtınaları turta hazırlayarak dindirmektedir. Gerek öfkesini, gerek mutluluğunu, gerekse acılarını, hazırladığı ve isimlendirdiği bu özel turtalarına yansıtmaktadır. Onun amacı, Jonesville’de düzenlenen büyük turta yarışmasına katılmak ve büyük ödülü kazanıp kendi yolunu çizebilmektir. Planları arasında aşka hiç yer yokken, kasaba doktorunun değişmesi ve yerine genç doktor Jim’in (Nathan Fillion) gelmesi, davetsiz bir aşkın hikayesini ortaya çıkaracaktır.

Trajikomik bir hikâye olan Waitress, depresif bir kadının yaşadığı iç bunalımları anlatıyor. Sevilmeyen ve nefret edilen bir koca, istenmeyen hamilelik, yasak ve imkânsız aşklar, sahte duygular ve paylaşılamayan sırlar. Acaba hayat, turtalar kadar tatlı, yoksa malzemeler kadar karmaşık mı? Dram ağırlıklı bu psikolojik yapımın pek hareketli geçtiği söylenemez. Fakat psikolojiyle ilgilenenler için doğru bir film seçimi olacaktır.

Emre Türker

Picture: impawards

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder