22 Ağustos 2010

The Day The Earth Stood Still (2008)

Türkçe Adı: Dünyanın Durduğu Gün
Tür: Dram / Bilim-Kurgu / Gerilim
Yönetmen: Scott Derrickson
Süre: 104 dakika
Oyuncular: Keanu Reeves, Jennifer Connelly, Kathy Bates, Jaden Smith, John Cleese, Jon Hamm, Kyle Chandler, Robert Knepper, James Hong, John Rothman, Sunita Prasad, Juan Riedinger, Sam Gilroy, Tanya Champoux, Rukiya Bernard
1928 yılı, Hindistan’ın Karakoram Dağları’nda dolanan bir dağcı, ışıldayarak dönen dev bir küre bulur. Küreye dokunan adamın elinde küçük bir kesit oluşur. Aradan 80 yıl geçer. Uzay araştırmaları merkezinde yetkililer, 8 milyon insanın yaşadığı Manhattan bölgesine birkaç saat içinde dev bir Asteroit’in çarpacağını fark eder. Astrobiyolog Doktor Helen Benson’ın (Jennifer Connelly) içinde olduğu birçok bilim adamı, Lindwood Askeri Akademisi’ne acilen getirilir. Fakat yapılacak bir şey yoktur. Çarpma zamanı beklenirken, dev uzay cismi beklenenin aksine yavaşlayarak dünyaya iner. İçinden garip bir uzaylı inecek ve sonradan incelemek üzere alıkonulan bu canlı, adının Klaatu (Keanu Reeves) olduğunu söyleyen bir insana dönüşecek. Klaatu, dünyayı kurtarmaya geldiğini belirtecektir.

İnsanoğlunun dünyayı bencilce tükettiğine dikkat çeken bir bilim-kurgu. 1951’de yönetmen Robert Wise tarafından çekilen filmin yeni versiyonu. İlk yapıldığı dönemde daha dikkat çekici bulunmuştu.

Emre Türker

Picture: impawards

1 yorum:

  1. 1950lerde çekilmiş orjinal filmin bile o kdr etkili olmadığını düşünürsek bu sonradan yapımın da Keanu Reeves oynuyor olmasına rağmen sönük kaldığını belirtmeliyim..

    Reklamlarının yapıldığı ve üzerinde konuşulduğu kdr anlamlı 1 film değil..

    YanıtlaSil