13 Ağustos 2010

Shopgirl (2005)

Türkçe Adı: Aşkı Ararken
Tür: Dram / Romantik / Komedi
Yönetmen: Anand Tucker
Süre: 106 dakika
Oyuncular: Steve Martin, Claire Danes, Jason Schwartzman, Bridgette Wilson, Sam Bottoms, Frances Conroy, Rebecca Pidgeon, Samantha Shelton, Gina Doctor, Clyde Kusatsu, Romy Rosemont, Joshua Snyder, Rachel Nichols, Shane Edelman, Emily Kuroda
Yeni bir hayata başlama umuduyla yaşadığı Vermount'tan ayrılan Mirabelle Buttersfield (Claire Danes), Los Angeles’ta aradığını bulamamış ve parasızlıkla mücadele etmeye başlamıştır. Hayatının tekrar anlam kazanabilmesi için kendisine ışık tutacak birini arzular. O boşluk zamanlarında karşısına Jeremy (Jason Schwartzman) çıkar. İşsiz, tuhaf ve donuk bir tip olan Jeremy, Mirabelle’in duygularına cevap verecek kişilikte değildir. Bunun üzerine Mirabelle, zengin müşterisi Ray Porter’le (Steve Martin) yakınlaşacak, böylece ilişkisini kıyaslama şansı bulacaktır.

Kimi zaman garip yaşam kesitleriyle güldürmeyi başaran Shopgirl, depresyonun eşiğine gelmiş bir kadının çareyi aşkta aramasını anlatıyor. Hayatta seçimin pek kolay olmadığını mizahi bir bakış açısıyla anlatan film, vakit geçirmek için izlenebilir.

Emre Türker

Picture: impawards

1 yorum:

  1. Tam bana göre filim,teşekkürlerr.İzlemek için çaba harcıyacağım...Sevgilerrrrr...

    YanıtlaSil