11 Eylül 2010

Willow (1988)

Tür: Fantastik / Macera / Komedi / Romantik
Yönetmen: Ron Howard
Süre: 126 dakika
Oyuncular: Val Kimler, Joanne Whalley, Warwick Davis, Jean Marsh, Patricia Hayes, Billy Barty, Pat Roach, Gavan O'Herlihy, David Steinberg, Phil Fondacaro, Tony Cox, Robert Gillibrand, Mark Northover, Kevin Pollak, Rick Overton
Daikini halkının kehanetine göre yeni doğan bir kız çocuğu, kötü niyetli cadı Kraliçe Bavmorda’yı (Jean Marsh) yok edecektir. Gözetimde tutulan kadınlardan biri, kehanette belirtilen kız çocuğunu dünyaya getirir. Çocuğun ebesi onu ormana kaçırarak, yakalanmadan önce başkasının bulması ümidiyle suya bırakır. Çocuğu cüce Nelwyn halkından Ufgood’lar bulur. Büyücü Yüce Aldwin’in (Billy Barty) kendisine çırak seçme arifesinde baba Willow Ufgood (Warwick Davis), bu durumdan hoşnut olmamıştır. Fakat çocuğun sevimli tavrına dayanamaz ve onu korumaya alır. Hemen sonrasında kraliçenin canavar kurtları bebeğin kokusunu alarak köye saldırınca, Willow bebeği köy heyetine götürmek zorunda kalır. Heyet, bebeğin Daikini sınırlarına götürülerek, Daikini’lerden birine teslim edilmesinde karar verir. Periler, ejderhalar, Troll ve daha nice tehlikelerle dolu ormandan birkaç gönüllü Nelwyn’le birlikte ilerleyen Willow, gittikçe bebeğe bağlanacaktır.

Baştan sonra kadar zevkli, eğlenceli ve masalsı bir film. Dönemine göre oldukça başarılı. Türünü sevenlere tavsiye edilir.

Emre Türker

Picture: impawards

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder