20 Ekim 2010

The Five People You Meet in Heaven (2004)

Türkçe Adı: Cennette Karşılaşacağınız Beş Kişi
Tür: Dram / Fantastik / Romantik
Yönetmen: Lloyd Kramer
Süre: 180 dakika
Oyuncular: Jon Voight, Ellen Burstyn, Jeff Daniels, Dagmara Dominczyk, Steven Grayhm, Michael Imperioli, Callum Keith Rennie, Rebecca Jenkins, Callahan Brebner, Nicaela Weigel, Shelbie Weigel, Darcy Camdan, Tim O'Halloran, Zak Santiago, Emy Aneke
Çocukları çok seven ve lunaparkın bakım işleriyle uğraşan Eddie (Jon Voight – genç Eddie: Steven Grayhm), mesleği babasından devralmasına rağmen mühendislik hayalleriyle büyümüş, temiz kalpli yaşlı bir adamdır. Lunaparkı kontrol etmekle yetinmez, haftada bir kez tüm araçlara binerek, çocukların güvenliğini garanti ederdi. Fakat bir gün vagonlu aracın tel kayışları kopunca, içinde bulunan insanlar tehlikeli anlar yaşar. Vagonun altında dolanan küçük kızı kurmak uğruna canından olan Eddie, kendini bir anda cennete bulacak ve hayatının dönüm noktalarıyla ilgili beş kişiyle karşılaşarak, sorularına yanıt arayacak.

Türkiye’de de satışa sunulan ve Mitch Albom'ın aynı adlı romanından beyazperdeye uyarlanan film, sakin, duygusal, sevgi dolu ve sıcak. Hayatın birbiriyle olan bağlantılarını ve değer yargılarını, yaşam ile ölüm arasında hissettirmeye çalışıyor, hayatın ince çizgisiyle ilgili izleyiciyi düşünmeye davet ediyor. İzlenmeye değer.

Emre Türker

1 yorum:

  1. kitabını zevkle okumuştum,en kısa zamanda filminide zevkle izlemeyi umuyorum.alternatif için teşekkürler :)

    YanıtlaSil