11 Kasım 2010

27 Dresses (2008)

Türkçe Adı: Benimle Evlenir Misin?
Tür: Romantik / Komedi
Yönetmen: Anne Fletcher
Süre: 111 Dakika
Oyuncular: James Marsden, Katherine Heigl, Malin Akerman, Judy Greer, Brian Kerwin, Jane Pfitsch, Jennifer Lim, Brigitte Bourdeau, Danielle Skraastad, Marilyn L. Costello, Michael Ziegfeld, Yetta Gottesman, Erin Fogel, Bern Cohen, Laksh Singh, Maulik Pancholy, Krysten Ritter, Melora Hardin, Bryan Radtke, Edward Burns, David Castro, Lyralen Kaye
New York'ta yaşayan Jane’in (Katherine Heigl) en keyif aldığı yerlerden biri, düğün törenleridir. Çocukluğundan beri gittiği bütün düğün törenlerinde, gelinin nedimesi (bir çeşit sağ kolu, kız arkadaşı, yardımcısı) olarak yer almasının kendisine huzur verdiğini keşfetmiş ve bunu sürdürmüştür. Birkaç arkadaşının düğün töreni aynı akşama denk gelince, hiçbirini kırmaz ve her birine ayrı ayrı nedimelik konusunda söz verir. Düğünler arasında mekik dokuyarak koşuştururken, ısrarlı sorularla kendisini bunaltan ve biraz konuşmak için zaman isteyen yazar Kevin’le (James Marsden) tanışır. Bu arada Jane’in kız kardeşi Tess (Malin Akerman), New York'a ziyarete gelir. Annesinin ölümü ardından hem annelik hem ablalık rolünü benimseyen yardımsever Jane ve kardeşi Tess’in arası, aynı kişiye duydukları aşk yüzünden açılmaya başlayacaktır.

İlginç tesadüfler, istenmeyen kazalar, tatlı gülümseler, hayatla ilgili gerçek tasanın olmadığı bir dünya içinde koşuşturan ve gülümseyen insanlar. 27 Dresses, türünü sevenlerin keyif alabileceği, uçuk-kaçık romantik komedilerden biri.

Emre Türker

Picture: impawards

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder