29 Kasım 2010

Funny Games (2007)

Türkçe Adı: Ölümcül Oyunlar
Tür: Gerilim
Yönetmen: Michael Haneke
Süre: 111 dakika
Oyuncular: Naomi Watts, Tim Roth, Michael Pitt, Brady Corbet, Devon Gearhart, Boyd Gaines, Siobhan Fallon, Robert LuPone, Susanne C. Hanke, Linda Moran
Lüks malikânelerine tatile gelen Farber ailesi, komşularıyla birlikte hoş vakit geçirmeyi amaçlamaktadır. Golf oyunu için komşularına uğrayarak geldiklerini haber verdiklerinde, olağandışı garip ve durgun davranışlar dikkatlerini çeker. Komşularının yanında, daha önce hiç görmedikleri iki genç daha vardır. Kısa süre içinde iki genç, Farber ailesini de ziyaret eder. Peter (Brady Corbet) isimli gencin Ann Farber’dan (Naomi Watts) nazikçe yumurta istemesiyle başlayan diyalog, gittikçe sevimsiz bir hal alır. Kendisi gibi beyazlara bürünmüş diğer genç Paul’ün (Michael Pitt) de gelmesiyle, sevimsizlik yerini gerginliğe bırakacaktır.

Filmin 1997’de aynı yönetmen Michael Haneke tarafından Alman versiyonu çekilmişti. Funny Games, temiz yüzlü iki psikopat gencin sakin sinsiliği üzerinde yoğunlaşmış, absürt bir gerilim örneği. Sahnelerin ağır ilerliyor olması, rahatsız edici ve huzur bozucu konuşmalar, ruhunuzu bunaltabilir. Seyir sırasında olduğu kadar, seyir sonrasında da sizi etkisine alabilecek bu yapım, mutlu bir gününüzü alt-üst edebilir. Ailece izlenmemesi önerilir.

Emre Türker

Picture: impawards

3 yorum:

  1. bir ara usual suspect'ide yazarsan sevinirm...

    YanıtlaSil
  2. noidea... O filmin anlatımını yapmıştım. Fakat google blog içi arama'da nedense çıkmıyor.
    The Usual Suspects linkini tıklayarak, tanıtıma ulaşabilirsin.

    YanıtlaSil
  3. 97 versiyonunun yanına yaklaşamaz bence. Kötü bir uyarlama.

    YanıtlaSil