06 Kasım 2010

Jonah Hex (2010)

Tür: Gerilim / Fantastik / Dram / Kovboy
Yönetmen: Jimmy Hayward
Süre: 81 dakika
Oyuncular: Josh Brolin, John Malkovich, Megan Fox, Michael Fassbender, Will Arnett, John Gallagher, Tom Wopat, Michael Shannon, Wes Bentley, Julia Jones, Luke James Fleischmann, Rio Hackford
Bir zamanlar orduda birlikte savaşan Jonah Hex (Josh Brolin) ve General Quentin Turnbull’u (John Malkovich) karşı karşıya getiren olay, generalin oğlu Jeb’in ölümüydü. Ölümünden Jonah Hex’i sorumlu tutan Turnbull, onun gözleri önünde karısını ve çocuğunu ateşe verir. Hayatı boyunca intikamı taze tutması için de Hex’in yüzünde dağladığı sıcak damgayla birlikte, kollarından ipe asılı olarak onu kaderine terk eder. Ölümle pençeleşen Jonah Hex’i, Kızılderililerden Karga Kabilesi kurtarır. Fakat Jonah Hex, tam olarak ölümden dönememiş, ölümle yaşam arasında bir yerlerde kalmış, bu da onun ölülerle konuşabilmesini sağlamıştır. Gidecek hiçbir yeri olmayan ve kalbi intikamla yanan Jonah Hex, Turnbull’un peşine düştüğünde onun öldüğünü öğrenir. Hayatına kaldığı yerden devam ederken, geçimini kelle avcılığı yapan kanunsuz bir adam olarak sürdürecektir.

Silah kaçakçılarının gerçekleştirdiği bir tren soygunu, Quentin Turnbull’un halen hayatta olduğunu ortaya çıkarmıştır. Bunun üzerine Amerikan yönetimi, kanunsuz tanınan ve adı efsaneleşmiş Jonah Hex’i, Turnbull’u yok etmek üzere işbirliğine davet edecektir.

Klasik bir kovboy filminin konusu, fantastik düşüncelerle süslenirse ne olur? Jonah Hex, bu sorunun yanıtını veren, aksiyonu bol, kanlı bir gerilim filmidir. Megan Fox yine çekiciliğiyle göz dolduruyor. 70’lerdeki bir çizgi romanın beyazperdeye uyarlaması olan Jonah Hex, ilgilenenlere duyurulur.

Emre Türker

Picture: impawards

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder