23 Kasım 2010

Resident Evil: Afterlife (2010)

Resident Evil: Ölümden Sonra
Tür: Aksiyon / Gerilim / Korku / Bilim-Kurgu
Yönetmen: Paul W.S. Anderson
Süre: 97 dakika
Oyuncular: Milla Jovovich, Ali Larter, Wentworth Miller, Kim Coates, Shawn Roberts, Sergio Peris-Mencheta, Spencer Locke, Boris Kodjoe, Sienna Guillory, Kacey Barnfield, Norman Yeung, Fulvio Cecere, Ray Olubowale
Umbrella Şirketi’nin yeraltındaki gizli laboratuarında bir kaza sonucu serbest kalan ölümcül T virüsü, insanlığı yaşayan ölülere dönüştürür. Deneylerine hız kesmeden devam eden şirket sorumluları, farklı türler ortaya çıkarır. Daha önce laboratuarda görev yapan Alice (Milla Jovovich), yaşam mücadelesinin en önemli isimlerden biri haline gelerek efsaneleşir.

Aradan 4,5 yıl kadar sonra, düzenli aralıklarla Arcadia’dan gelen sinyaller, Alice’in yaşayan birileri olabileceğine dair inancını kuvvetlendirir. Uzun süredir hiçbir canlı göremeyen Alice, hastalığın olmadığını belirtilen bölgeye ulaştığında, göğsüne yerleştirilmiş örümcek benzeri bir cihaz nedeniyle hafızasını kaybeden Claire’i (Ali Larter) bulur. Onu yanına alarak, hayatta kalmayı başarmış başka insanlar bulmak ve kurtulmak ümidiyle yola çıkacaktır.

Resident Evil, konusunu bilgisayar oyunundan almış, bu türdeki en iyi yapımlardan biridir. Aksiyonu bol, heyecanlı, absürt bir gerilim örneği. Artık yoluna 3D teknolojisiyle devam eden Resident Evil, gelecek bölümün sinyallerini de filmin sonunda veriyor.

Emre Türker

1 yorum:

  1. Önce dördüncüsünü izleyip sonra 1,2,3 ü izlediğim film. Güzeldi ama daha ne kadar uzatacaklar merak ediyorum.

    YanıtlaSil