07 Aralık 2010

Interstate 60: Episodes of the Road (2002)

Türkçe Adı: Bilinmeyen Yol
Tür: Gizem / Fantastik / Macera / Komedi
Yönetmen: Bob Gale
Süre: 116 dakika
Oyuncular: James Marsden, Gary Oldman, Amy Smart, Christopher Lloyd, Chris Cooper, Michael J. Fox, Matthew Edison, Paul Brogren, Wayne Robson, Melyssa Ade, John Bourgeois, Roz Michaels, Amy Stewart, Jonathan Whittaker, Mark Lutz, Krista Leis, Michael Rhoades, Art Evans, John Henry Canavan, Kedar Brown, Angela Asher, Deborah Odell, Kurt Russell, Amy Jo Johnson, Ted Ludzik, Leah Renee Cudmore
Haritada bulunmayan 60 no’lu otobanda dolaşarak otostop yapan, kırmız papyonlu, maymun şeklinde bir piposu olan, O.W. Grant (Gary Oldman) adında bir adam yaşar. Grant, insanların dileklerini gerçekleştirmek için oradadır.

Resme yetenekli Neal Oliver (James Marsden), 22. yaş gününü kutlamak üzere bir kafeterya ailesiyle buluşur. Pasta mumlarını söndürürken bir dilek tutar. İsteği, hayatı için bir cevaptır. O.W. Grant (Gary Oldman), Neal’in bu farklı dileğini duyacak ve gerçekleştirmek üzere harekete geçecektir.

Ne yapması gerektiği konusunda aklı karışmış Neal Oliver, aradığı cevabı bulmak üzere haritada olmayan, 60 no’lu otobana gidiyor. Her durakta ayrı bir hikâye, her bölge ayrı bir sınav, her sonuç ayrı bir ders. Sıradan öykülerden farklı, mizahla yoğrulmuş harika bir film.

Emre Türker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder