16 Aralık 2010

Training Day (2001)

Türkçe Adı: İlk Gün
Tür: Polisiye
Yönetmen: Antoine Fuqua
Süre: 122 dakika
Oyuncular: Denzel Washington, Ethan Hawke, Scott Glenn, Tom Berenger, Harris Yulin, Raymond J. Barry, Cliff Curtis, Dr. Dre, Snoop Dogg, Macy Gray, Charlotte Ayana, Eva Mendes, Nick Chinlund, Jaime Gomez, Raymond Cruz
Yeni evli acemi polis Jake Hoyt (Ethan Hawke), narkotikte tecrübeli Dedektif Alonzo Harris’in (Denzel Washington) yanında ilk gününü geçireceği için heyecanlıdır. Fakat Alonzo, yardımcısını sıradan ve umursamaz bir tavırla karşılar. İsteklerinin harfiyen yerine getirilmesini bekleyen Alonzo, bir polis gibi değil, sokak serserisi gibi davranmaktadır. Gelecekte dedektif olmayı hayal eden Jake için, ilk günkü tecrübe hiç iyi geçmemektedir. Çünkü davranışları, bir polisten çok suçluyu çağrıştırmaktadır. Bir taraftan Alonzo’yu, bir taraftan da iç sesini dinleyen Jake, görev yerini tanımaya ve beklemediği olaylara anlam vermeye çalışacaktır.

Denzel Washington, polisiye yapımlarda aranılan isimlerden biridir. Training Day, New York sokaklarında barınmakta olan çeteler ve polisler arasındaki ince çizgiyi gösteriyor. Doğru ile yanlış nedir? Bir polis, suç merkezi içinde neye dönüşür? Cevabı size anımsatacak, türünün başarılı bir örneğidir.

Emre Türker

Picture: impawards

1 yorum:

  1. izlememe konusunda direndiğim filmlerden.. aslında denzel washington ı severim ama nedense hep erteliyorum bu filmi izlemeyi..

    YanıtlaSil