06 Ocak 2011

Aklını Kullan

Zihinsel potansiyelinizi kullanmak için yeni öğrenme teknikleri
Yazar: Tony Buzan
Sayfa Sayısı: 180
Kitap Boyutu: 13,5 x 19,5
Yayınevi: Alfa

Tony Buzan, üretken düşünce ve zihinsel süreçler konusunda isim yapmış markalardan biridir. “Zihin Haritaları” adıyla geliştirdiği yöntem, hafızada etkili başarılı yöntemlerden biri olarak kabul edilmiş, yazarın çalışmaları birçok dile çevrilmiş ve öğretileri başarıyla uygulanmıştır. “Aklını kullan”, yazarın en çok satan yayınlarının başında geldiği gibi, anlatımlarının da temelini oluşturuyor. Daha sonra her bir yöntemini açıklayan yardımcı kitaplar çıkararak, yazdıklarına destek vermiştir.

Kitap, insan beyninin yapısı, performansı, algılama biçim ve çeşitleri hakkında bilgi verdikten sonra, daha hızlı okuma, okuduklarını akılda tutma hakkında yöntemler sunuyor. Beynin sol ve sağ korteksinde nasıl işlevsel düşünce sistemini yürüttüğünü anlatarak, zihin haritalarıyla uygulamanın nasıl yapılacağı, nerelerde kullanılacağı (kullanım alanları) ve çalışma teknikleri hakkında ipuçları veriyor.

Bilgiyi edinmenin kalıcı yöntemleri üzerinde çalışırken, çok fazla zaman harcayarak ve sürekli tekrar ederek kendinizi yormanın, bilgiyi kazanma açısından başarı sağlamayacağı konusunda uyarılarda bulunuyor. Dinlenmenin önemi ve konu tekrarında zamansal incelikleri kazanmanız için tavsiyelerde bulunuyor. Çalışmalar genel bir özet niteliğinde. Anlatımlar açısından yeterli olabilecek bir kitaptır. Fakat daha ayrıntılı bilgi istiyorsanız, yazarın diğer çalışmalarını edinebilirsiniz. Kitaplarındaki içerikler, genel anlamda aynı bilgiyi farklı ayrıntılar açısından ele alarak okuyucuya sunmaktadır.

Emre Türker

1 yorum:

  1. Geçen gün kitabevinde bir kitap gördüm. "15 saatte dahi beyin" gibi bir şeydi kitabın adı. Güldüm geçtim.

    YanıtlaSil