11 Ocak 2011

Exam (2009)

Tür: Gerilim / Gizem
Yönetmen: Stuart Hazeldine
Süre: 101 dakika
Oyuncular: Adar Beck, Gemma Chan, Nathalie Cox, John Lloyd Fillingham, Chukwudi Iwuji, Luke Mably, Pollyanna McIntosh, Jimi Mistry, Colin Salmon, Chris Carey
Büyük bir şirkette görev almak için birçok aday arasından ilk sekize girmeyi başaranlar, son aşama için hazırdır. İçeriye giren sınav görevlisi, adaylara açıklamalarda bulunur. Adayların önlerinde, her adayın sayı numarasını belirtilen bir soru kâğıdı vardır. Tek bir soruya karşılık, 80 dakika içinde adaylardan beklenen tek bir cevap… Fakat süre boyunca, içerideki güvenlik görevlisi ve sınavı düzenleyen kişiyle iletişime geçilmesi yasaktır. Sınav başladıktan sonra adaylar kâğıdın arka yüzünü çevirdiğinde, soru kâğıdının boş olduğunu görürler. Her biri çaresizce birbirlerine bakarken, 80 dakika içinde önce soruyu, sonra cevabı bulmaya çalışacaklardır.

Konu itibariyle benzerlerine rastladığımız film, sonuna kadar gizemini koruyor. Süre ilerledikçe, çözüme ilişkin cevap daha da çok merak uyandırıyor. Belli zaman aralıklarında, anlamsız içerikler de görmek mümkün. Fakat önemli olan şey, sorunun ne olduğuyla ilgilidir.

Emre Türker

1 yorum: