05 Ocak 2011

Mother and Child (2009)

Türkçe Adı: Anneler ve Kızları
Tür: Dram
Yönetmen: Rodrigo Garcia
Süre: 125 dakika
Oyuncular: Annette Bening, Eileen Ryan, Samuel L. Jackson, Naomi Watts, Cherry Jones, Kerry Washington, David Ramsey, Kay D'Arcy, Bradford Alex, Jimmy Smits, Elpidia Carrillo, Simone Lopez, Carla Gallo, Marc Blucas, Alexandria M. Salling, Connor Kramme, S. Epatha Merkerson, Michael Warren, LaTanya Richardson, Shareeka Epps, David Morse, Amy Brenneman, Tatyana Ali, Sean Scarborough, Ahmed Best
37 yaşındaki kariyer sahibi avukat Elizabeth Joyce (Naomi Watts), zor bir çocukluk dönemi geçirmiştir. Hiç tanımadığı annesi onu henüz 14 yaşındayken dünyaya getirmiş, küçük yaşta babasını kaybettiğinden, üvey annesinin yanında büyümüştür.

4 yıllık evli Lucy (Kerry Washington) ve Joseph (David Ramsey) çifti, normal yoldan çocuk sahibi olamayınca, evlat edinmek için girişimlerde bulunur. Fakat aileleri, bu kararın çok erken verilmiş olduğunu düşünmektedir.

Hasta annesiyle birlikte kalan Karen (Annette Bening), depresyonun eşinde ve sosyal yaşamdan uzaktır. Çalıştığı yerde kendisiyle yakından ilgilenen Paco’ya (Jimmy Smits), bu nedenle soğuk davranmaktadır.

Sevgisiz büyümenin ezikliğiyle çevresine karşı acımazsız bir tavır sergileyen Elizabeth, anne olamadığı için karmaşık duygular yaşayan Lucy ve gülümsemeyi unutmuş bir kadın olan Karen, acaba mutlu yaşam çizgisini bir gün yakalayabilecekler mi?

Durağan başlayan film, gelişen olaylarla birlikte ilgi çekici hale geliyor. Kesişen hayatların öyküsü, dramatik hikâyelerle beslenmiş. Cinsellik unsurları içerdiğini hatırlatmakta fayda var. Genel yapısı itibariyle iyi işlenmiş film, anne-kız ilişkisinde derin yaralara temas ediyor.

Emre Türker


2 yorum:

  1. Tavsiyenle izledim. Şu an bitti.
    Çok güzeldi, çok beğendim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. İnanılmaz sıkıcı, annette bening son sahnelerde gözleri dolduran oyunculuğu dışında hiç akmayan bi filmdi bence Emrecim yaaa..

    YanıtlaSil