17 Ocak 2011

The Social Network (2010)

Türkçe Adı: Sosyal Ağ
Tür: Biyografi / Dram / Tarih
Yönetmen: David Fincher
Süre: 120 dakika
Oyuncular: Jesse Eisenberg, Rooney Mara, Bryan Barter, Dustin Fitzsimons, Joseph Mazzello, Patrick Mapel, Andrew Garfield, Toby Meuli, Alecia Svensen, Calvin Dean, Rashida Jones, Armie Hammer, Josh Pence, Steve Sires, Justin Timberlake, Kyle Fain, John Hayden
Kız arkadaşı Erica Albright (Rooney Mara) ile akşam yemeği sohbetinde, karşılıklı iletişim sorununu aşamayan Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg), o gece Erica’yla ilgili ağır eleştirel düşüncelerini kişisel bloguna taşır. Harvard Üniversitesi’nde okuyan ve Kırkland Yurdu’nda kalan Mark, yurttaki yakın arkadaşı Billy Olsen’le (Bryan Barter) birlikte okulun güvenlik engelini aşarak, ele geçirdiği kız öğrencilerin resimlerini ikili şekilde kıyaslayan bir çeşit program hazırlar. Facemash adında kurduğu sitede bunu yayınlayarak, o gece 2 saat içinde 22.000 izleyiciyle müthiş bir trafik yakalar. Harvard’ı ayağa kaldıran bu olay, Mark’ı daha ileri düşüncelere iter. Bir yandan yeni projesi üzerinde çalışan Mark, bir yandan da Harvard disiplin kurunda, güvenlik ihlali ve özel yaşamla ilgili birçok konuda kendini savunmak zorunda kalacaktır.

Dünyanın en genç milyarderi ve Facebook’un kurucusu olan Mark Zuckerberg’in, kısa süre içinde büyük başarı yakalayan hikâyesini beyazperdeye aktaran film, oldukça etkileyici. Doğru yerde ve doğru zamanda uygulanan hayallerin, insanları ne derece uç noktalara taşıyabileceği gösteriliyor. Başarı ve popülerliğin getirdiği zorluklar, engeller, başarıdan pay sağlamaya çalışanlar ve bozulan dostlukların ardından başlayan düşmanlıklar... Bütün olarak başarılı bir anlatım var. İzlenmesi gereken filmler arasında yerini alacaktır.

Emre Türker

2 yorum:

  1. Altın Küre'den 4 ödülle döndü.

    http://cineshoot.blogspot.com/2011/01/68-altn-kure-odulleri-sahiplerini-buldu.html

    YanıtlaSil
  2. İzlemeyi düşündüğüm bir filmdi film listemdeydi.Şubat tatilinde izleyebilirim umarım.

    YanıtlaSil