12 Şubat 2011

Kalabalık Ortasında Çakırkeyif Bir Yalnızlık

Gecenin bir vakti, alkolün verdiği çakırkeyif haliyle, barlar sokağına yol alıyorsunuz. Karanlık bir koridorun ardında hafif müzik sesleri, giriş kapısına doğru yaklaştıkça inanılmaz seviyelere yükseliyor. Kapıda “gürültü sizi yoldan çıkarabilir” yazıyor. Görünüşünüzdeki rahat duruş ve tarzınız, buralara daima geldiğinizin sinyallerini gönderiyor ve kapıdaki görevlilere takılmadan rahatça içeri süzülüyorsunuz.

Sahnedeki canlı performansla birlikte, rengârenk ışıklar arasında kendinizden geçiyorsunuz. Yanınızda, kimseyi umursamadan sevişen bir çift, karşınızda striptiz havasında şov yapan iki kız. Saatler ilerledikçe, kalabalık artıyor. Herkes kendi havasında. Siz ortalıkta salına salına dolaşırken, uçarı bir genç kızın eline çarpıp, birasının düşmesine neden oluyorsunuz. Kız gerginleşirken, kolundan tutup özür diliyor ve telafi için bir içki ısmarlıyorsunuz. Kız gülümsüyor. Kalabalıkta bir yalnızken, yakın duruşta aranızda geçen tek tük kelimeler sayesinde, birbirinizde yapısal benzerlikler yakalıyor ve sıcaklığın teninize etki ettiğini hissediyorsunuz.

Kız size yorgun olduğunu söylüyor. O arada müzik bitmek üzere…

Emre Türker

Picture: deviantart

4 yorum:

  1. belkide birlikte dağıttıkları o geceyi , nasıl topladıklarnı okucaz daha sonra..
    ya birlkte toplicaklar yada ayrı ayrı ..

    YanıtlaSil
  2. αnтiραяα∂ιgмα… Bundan sonrası yoruma açık olsun. Geride kalan yalnızlık duygusu, karşılıklı etkileşim, benzerlik, kaçış gibi duygular arasında kalmış bir hikâyenin, anafikri oluşsun düşüncelerde. Duygular hissedilsin, gerisi kişiye özel düşlerde sonlansın.

    YanıtlaSil
  3. İkilemler arasında kalınsa da benzerliklerin yakalandığı an etkileşim sağlamış...
    Hani koridorlarda çarpışma ve kızın elindeki kitapların yere saçılması, erkeğin toplama çabaları..Bakışların buluştuğu an..

    Her şey bir film sahnesi gibi gözümün önünde canlandı nedense :)

    YanıtlaSil
  4. Zeugma… Olası muhtemel yaşanmışlıklar ya da yaşanacaklar. Birebir olmasa da, benzerlikler her bir bünyede yaşanmıştır bir yerde. Kimi platonik çıkar, kimi etkileşimli… Gerçek bir zamanda, kendi filmimizi yaşıyoruz. Kimi zaman istediğimiz şekilde, kimi zaman elde olan/olmayan sebeplerden istenmeyen şekilde… Start verilen an’ın sahnesi, her an her yerde olabilir, son olması da gerekmez aslında . :)
    Teşekkürler değerli arkadaşım Zeugma, sıcaklığını kelimelerinde hissetmek güzeldi.

    YanıtlaSil