23 Temmuz 2012

Geçmişe Dönsek, Yine Olur Muydun Benimle?

Aradan yıllar geçmiş. Bir de kendilerine göre dünyalar tatlısı bir bebekleri olmuş. Bilirsiniz, her anne için çocuğu, dünya güzelidir, tartışmasız…

Kadının adı Eylül. Erkeğin ise Ekin.
Çok büyük tesadüflerle, bir ayrılıp bir barışmışlar yıllar içinde.
Çok büyük sözler vermişler birbirlerine. Birlikte çok şey başaracaklarmış. Belki de bu kadar “çok” kelimesini kullanmamızın sebebi de budur. Hayatta “ilk” leri de birlikte ve çok yaşamışlar.

Sorunlar da birbiri ardına gelmiş. Parasızlık, işsizlik, düşüncesizlik, alkol ikindileri, evden kaçıp gitmeler, “hiç başlamasaydı bu ilişki” sözleri içinde çırpınmalar, vs… Her ailede olduğu gibi, onların da suları kah dalgalanmış, kah durulmuş.

İkisi de düşünmüşler geçmişi. Birçok ilklere rağmen, birbirlerinin ilk aşkları değillermiş. Fakat en derin aşk’ı, birlikte “ilk” yaşamışlar. Acaba ilişkiye ilk başladıkları dönemde, dargınlık ve ayrılık zamanlarında tekrar barışmasalardı ve başkaları ile birlikte olup hayatlarına yeni sayfalarda devam etselerdi, daha mı iyi olurdu? Bu soruyu yöneltmiş dostları.

Demişler ki, “şu an zor geçiniyorsunuz. Halen bir eviniz yok. Kimi zaman kavgalarınız devam ediyor ki sonlarında özürler gelse de. Eeee, bunları geçmişte size bir ekrandan gösterselerdi, yine seçer miydiniz birbirinizi?”

Düşünmeye gerek görmemişler. Çünkü her ne olursa olsun, kader onları birleştirmiş ve birlikte çok şey yaşamışlar. Geçmişin değişmeyeceğinin de farkındalar.

Hayatta birçok şeyin farkında değiliz.
Yaşıyoruz;
ama şikâyet ederek,
ama keşkelerle, ama yakınmalarla, ama…
Değiştireceğimiz şey geçmiş değildir. Biz ancak geçmişten ders alır, geleceğe yön veririz. İşte farkında olmamız gereken şey de budur. İşte bu nedenle Eylül ve Ekin, çoğu şeyin farkındadır. Sevgiyi görmüş, acıyı da tatlıyı da birlikte tatmışlardır hayatın yarım kalmış renkli bardağından. İşte bu nedenle, ilişkilerini test edenlere karşı cevapları hazırmış.

“Hangi hayat, dört dörtlük bir makamda yürür ki?
Geçmişe dönsem, değiştirmeyeceğim tek şey vardır,
o da hayat arkadaşım, aşkımdır.”

Emre Türker


Picture: deviantart

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder