09 Ağustos 2013

Cloud Atlas (2012)

Türkçe Adı: Bulut Atlası
Tür: Macera / Dram / Bilim-Kurgu
Yönetmen: Tom Tykwer, Andy Wachowski, Larry Wachowski
Süre: 172 dakika
Oyuncular: Tom Hanks, Halle Berry, Jim Broadbent, Hugo Weaving, Jim Sturgess, Doona Bae, Ben Whishaw, Keith David, James D'Arcy, Xun Zhou, David Gyasi, Susan Sarandon, Hugh Grant, Robert Fyfe, Martin Wuttke
 
Sakin bir tempoda başlayıp, yer yer hareketlenen film, birden fazla parçadan oluşan konu demetleri arasında gelgitlerle ilerliyor. Farklı mekânlarda, farklı zamanlarda ama genel olarak aynı oyuncuların farklı rolleriyle geçen olaylar, bağlantıdan çok mesaj içerikli. Oldukça etkileyici bir görsel şölen, özenle hazırlanmış sahneler, sizi filme bağlayan önemli noktalar olacaktır.
 
Tom Hanks’ın bir masalıyla başlıyor film. Sonrasında parça parça kesitler, bizi aralarında bir bağlantı kurmaya sevkediyor. Karmaşık geçen konular, genel anlamda seyirci genelini memnun etmeyebilir. Sanırım filmi ikinci kez izlemek, anlatmak istenen düşünceyi anlamakta kişileri daha aydınlatıcı olabilir. Şahsen ben bu karmaşa içinde büyük keyif aldığımı söyleyemeyeceğim. Fakat kitabını okuyup filmi izlesem, sanırım farklı düşüncelere kapılırdım.
 
Emre Türker
 
Picture: impawards
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder