23 Şubat 2014

Çocuğunuz ve Sizin İçin Montessori Etkinlikleri

Yazar: Maja Pitamic  
Sayfa Sayısı: 176
Kitap Boyutu: 18,5 x 23,5
Yayınevi: Kaknüs Yayınları

Montessori eğitimiyle ilgili kitapları, notları, bilgileri vs. okuyan, bu eğitim şekline ilgi duyanların konu ile ilgili çalışma şekillerini nasıl yapacağına dair yol gösterici bir kitap. Bu kitabı okurken yapabileceğiniz etkinlikler, size ekstra yük, masraf gerektirmiyor. Kitabın iç kapak anlatımında da belirtildiği gibi, “çocuğunuzla geçirdiğiniz kısıtlı, kaliteli zamanlarda ona ilk eğitimini vermenize yardımcı olacak pratik bir kitaba ihtiyacınız var. Çocuğunuz ve sizin için Montessori etkinlikleri, içerdiği adım adım aktivite ve alıştırmalarla vazgeçilmez bir çalışma kitabı.”


Kitabın yazarı ile ilgili yine iç kapak anlatımındaki tanıtımı sizinle paylaşmak istiyorum. “Maja Pitamic, 15 yılı aşkın eğitimci ve kariyerinde farklı yaş gruplarından ve farklı çevrelerden çocuklarla çalıştı. Sanat tarihi, Montessori öğretmenliği eğitimi ve okul öncesi öğretmenliği alanlarında ihtisas yaptı. Özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarla da çalıştı. Çocukların becerilerini etkinlik, oyun, jimnastik ve dansla geliştirdi. Maja, öğrencilerinin velileriyle kurduğu dernekte anne baba ve çocukların pratik bir oyun ve çalışma kitabına ihtiyaç duyduklarını fark ederek Çocuğunuz ve Sizin İçin Montessori Etkinlikleri adlı bu kitabın hazırladı.

Montessorinin kısa bir bilgisiyle açılışı yapıyor bu kitap. Daha sonra anlattıkları etkinlikleri sırasıyla uygulamanızı istiyor. Yaş aralığı olarak da 3-5 yaş arasının bu kitap için daha etkili olduğundan bahsediyor.  Günlük yaşam becerileri, duyuları geliştirme, dil gelişimi, matematiksel beceriler ve bilimsel beceriler başlıkları altında resimlerle desteklenmiş etkinlikler, kitabın sonundaki çalışma kağıtlarıyla okuyucusuna yol gösteriyor.

HarikaÇocuk Nasıl Yetiştirilir?” kitabının ardından size çalışmalarınızda yardımcı olacak bu kitap, güzel bir çalışma. Beğeneceğinizi umuyorum.

Emre Türker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder