24 Şubat 2014

Un heureux évenement (2011)

Türkçe Adı: Aramızda Bebek Var
Tür: Komedi / Dram
Yönetmen: Rémi Bezançon
Süre: 107 dakika
Oyuncular: Louise Bourgoin, Pio Marmaï, Josiane Balasko, Thierry Frémont, Gabrielle Lazure, Firmine Richard, Anaïs Croze, Daphné Bürki, Lannick Gautry, Gérard Lubin, Nicole Valberg
Bir ilişki nasıl başlar, etkilenme nasıl olur? Bakışmalar, gülüşmeler, tatlı laf atmalar vs. ve sonunda başlayan bir ilişki ve ardından yaşanan gelişmeler.
 
Aile ile ilgili her türlü çalışmayı yapan meslek dalları, eğitimciler ve hatta evlilik planları yapan çiftler için de rehber niteliğinde bir film. Konusunun nasıl başlayıp nasıl bittiğinden çok, ailenin iç dünyası, ilişki boyutu, bebek ve sonrası değişimler, hissedilen duyguların ağır bastığı, bu duyguların beyazperdeye oldukça güzel yansıtıldığı bir film izleyeceksiniz. Bu yollardan pek çok ailenin geçmiş olacağını düşünerek, pek çok sahnenin tebessümlere zemin hazırlayacağını düşünüyorum
 
Flört döneminden ailenin çocuklu dönemine kadar olan gelişmeleri gösteren güzel bir film. Aile yaşam döngüsü evresi, dönem ve krizleri açısından bir özet niteliğinde. İzlemenizi tavsiye ederim.

 
Emre Türker
 
Picture: movieposterdb

2 yorum:

  1. merhaba,

    tavsiye için teşekkürler. yazınızı okuduğumun ertesi günü bulup izledim filmi. 5 aylık hamile bir bayan olarak başımıza nelerin gelebileceğini az çok öğrendik :) eşim her ne kadar ben böyle bir eş olmicam merak etme dediyse de zamanla göreceğiz :)

    yeni film ve kitap tavsiyelerinizi bekliyorum.

    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu filmdeki pek çok anı aileler yaşıyor, ne kadar inkar etse de :)
      Tatlı bir yorgunluk, belki de olması gereken şeyler.
      Bizler çoğu filmde daha farklı anlar görüyoruz çünkü genel olarak yaşananlar değil, olması beklenenler yansıtılıyor filmlere.
      Ne olurs olsun, çocukla birlikte olgunlaşıyor aileler.
      biraz uzmanlara kulak vermek gerek, biraz da kendi tecrübe ve içgüdülere güvenmek. Gerisi bir şekilde zaman içinde oluveriyor.
      Okudukça, seyrettikçe ve ben fırsatını buldukça paylaşmaya devam edeceğim.

      Sil