25 Ağustos 2014

Intouchables (2011)

Türkçe Adı: Can Dostum

 

Tür: Biyografi, Komedi, Dram
Yönetmen: Olivier Nakache, Eric Toledano
Süre: 112 dakika
Oyuncular: François Cluzet (Philippe), Omar Sy (Driss), Anne Le Ny (Yvonne), Audrey Fleurot (Magalie), Clotilde Mollet (Marcelle), Alba Gaïa Kraghede Bellugi, Cyril Mendy, Christian Ameri, Grégoire Oestermann

Geçirdiği bir kaza sonucu tekerlekli sandalyede hayatını devam ettirmek zorunda kalan Philippe’in vücut kasları çalışmamaktadır. Varlıklı biri olduğu için, kendini bakıcı aramakta ve adayları mülakattan geçirmektedir. Adaylar arasındaki Driss, işsizlik maaşı alabilmek için görüşmeye gelmiştir ama Philippe, o ne kadar olumsuz yaklaşsa da adaylar arasından Driss’i seçer.

Driss’in hayatı karmaşıktır. Belli bir aile düzeni yoktur. Bu iş, ona kendini toplamak için bir fırsat olduğu gibi, Philippe için de farklı bir tecrübe olacaktır.
 
Gerçek bir hayat hikâyesinden uyarlanmış film, oldukça eğlenceli. Böyle bir gerçeklik olmaz dedirten ilişki, beklenmeyen sonuçlar verecektir.

Tekerlekli sandalyede yaşamak zorunda kalan bir adam, nasıl bir bakım ister? Onun beklentileri nedir? Özellikle de bu varlıklı bir kişi olunca, beklentilerin de ona göre olacağı düşünülür ama izledikçe bunun hiç de beklendiği gibi olmadığını göreceksiniz. İzlerken büyük keyif aldığım bir yapım.


Emre Türker
 
Picture: impawards
 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder