31 Ağustos 2014

Now You See Me (2013)

Türkçe Adı: Sihirbazlar Çetesi
Tür: Suç, Gerilim
Yönetmen: Louis Leterrier
Süre: 115 dakika
Oyuncular: Jesse Eisenberg (J. Daniel Atlas), Mark Ruffalo (Dylan Rhodes), Woody Harrelson (Merritt McKinney), Isla Fisher (Henley Reeves), Dave Franco (Jack Wilder), Mélanie Laurent (Alma Dray), Morgan Freeman (Thaddeus Bradley), Michael Caine (Arthur Tressler), Michael Kelly (Agent Fuller) (as Michael J. Kelly)

Kendilerini “mahşerin dört atlısı” olarak tanımlayan dört sihirbaz (ilizyonist), seyirciler önünde bir kişiyi seçerek, onun kullandığı bankayı soyacaklarını söyler. Seçtikleri seyircinin paraları Fransa’da bir bankadır. Ekranlara adım adım yansıyan görüntülerle kasada bulunan paraları, banka açılmasına 10 dakika kala boşaltıldığını söyleyerek seyircilere para yağdırırlar. İşin ilginç tarafın, bankada kasa geçekten boşaltılmıştır. FBI derhal harekete geçerek 4 sihirbazı tutuklar. Fakat onları tutuklamak için ellerinde sadece gösteri kaydı vardır. Bu kayıt Thaddeus Bradley (Morgan Freeman) adlı ünlü bir sihirbaz tarafından çekilmiş ve onların her hareketi onun tecrübelerine dayanarak izlenmiştir. Bundan sonra da Thaddeus’tan destek alacaklardır. Çünkü mahşerin dört atlısının durmaya niyeti yoktur.

Sonunda gerçek suçlunun kim olduğunun sürpriz olduğu filmlerden biri. Filmde gösteri şeklinde geçen sahnelerde, laf atışması ve mantık oyunları dolaşır. Bunun haricinde büyük bir heyecan duyduğumu söyleyemeyeceğim. Beklentilerimi aşmayan bir film oldu. Tabi bu, filmin kötü olduğu anlamına gelmez.
 

Emre Türker
Picture: impawards



1 yorum:

  1. Sürükleyici bir filmdi. Zaman geçirmek için ideal geldi bana.

    YanıtlaSil