22 Eylül 2014

Teşekkür Ederim, Siz Nasılsınız?

Orijinal Adı: Yes! Please. Thanks!
Sayfa Sayısı: 258
Yazar: Penny Palmano
Çeviren: Serhat Ataman
Kitap Boyutu: 13 x 19,5
Yayınevi: MİKADO YAYINLARI
1.Basım: Şubat 2012

İlginç bir isimle okuyucuya sunulmuş bir çocuk terbiye kitabı diye nitelendirilebilir. Kitabın içeriğine girilmeden önce, yazarın kitap yayınlanmadan önce basına dağıtılan baskıları nedeniyle gazete, dergi ve televizyonlardan çok olumlu tepkiler aldığını ve görüşmeler yapıldığını belirtmesiyle başlıyor. Bu röportajların başa konması, okunmadan önce bana kitabın iyiliğini kanıtlamaya çalışıyor hissi verdi.

Penny Palmano bir uman değil, bakıcılık da yapmış tecrübeli bir anne. Kitap, genel olarak çevreden edinilen, uzman yazarların verdiği bilgiler ve bir annenin tecrübesiyle yoğrularak ortaya çıkarılmaya çalışılmış. Bilgiler genel anlamda okuyucuya yardımcı olabilecek türden. Fakat bir kişisel gelişim kitabı havasında, sürekli “şunu yapın, bunu yapın, çocuğunuza şöyle yapmayın” gibi sürekli emir cümleleriyle hitap, açıkçası bendeki okuma heyecanını aldı götürdü. Genel olarak bilgilerin öğretici olduğuna, hatta kitabın pek çok anne tarafından güzel bulunduğuna da eminim ama bana öyle kapağında yazıldığı gibi uluslar arası bestseller havası vermedi.

Emre Türker


Palmano, P. (2012). Çev. Ataman, S. “Teşekkür Ederim, Siz Nasılsınız?”. İstanbul: Mikado Yayınları. (1. Baskı, 2012).

1 yorum:

  1. Kitabın sayfalarından birinde "rahatlamanız için dolapta şarap bulundurun" gibi bir cümle var. Çocuk yetiştirirken rahatlamak adına şarap içmek? ilginç!!!

    YanıtlaSil