13 Ekim 2014

X-Men Days of Future Past (2014)

X-Men: Geçmiş Günler Gelecek
Tür: Aksiyon, Macera, Bilim-Kurgu, Gerilim
Yönetmen: Bryan Singer
Süre: 132 dakika
Oyuncular: Hugh Jackman (Logan / Wolverine), James McAvoy (Charles Xavier), Michael Fassbender (Erik Lehnsherr), Jennifer Lawrence (Raven / Mystique), Halle Berry (Storm), Nicholas Hoult (Hank / Beast), Anna Paquin (Rogue), Ellen Page (Kitty Pryde), Peter Dinklage (Dr. Bolivar Trask), Shawn Ashmore (Bobby / Iceman), Omar Sy (Bishop), Evan Peters (Peter / Quicksilver), Josh Helman (Maj. Bill Stryker), Daniel Cudmore (Colossus), Bingbing Fan (Blink)
1970’li yıllarda Gözcü programının kurucusu Dr. Bolivar Trask, gizlice mutanlar üzerinde deneyler yaparak onların yeteneklerini keşfetmeye çalışır. Şekil değiştirme yeteneğine sahip Mystique (Jennifer Lawrence) bu çalışmaları fark edince, 1973 Paris Barış Anlaşması'nda Trask’ı bularak öldürür. Fakat bu ölüm, hükümetin Dr. Bolivar Trask’a olan inancını artırmış ve Mystique yakalanarak, DNA’sındaki değişim yeteneği keşfedilmiştir. Onun planladığı Gözcü adındaki makineler geliştirilerek mutantlara karşı kullanılınca, makineler 50 yıl içinde neredeyse tüm mutantları yeryüzünden temizler. Artık tek seçenekleri, zamanda yolculuk yapmayı başarabilen Kitty Pryde’ın (Ellen Page), Wolverine’i (Hugh Jackman) geçmişe göndererek, Mystique’e engellemesi ve geleceğin şeklini yeniden belirlemesidir.

X-men’in ilk bölümünde aldığım keyfi, bu bölümde de fazlasıyla aldığımı söyleyebilirim. Fantastik kahraman severlere müthiş bir görsel şölen hazırlanmış. X-Men serisi zaten ne kadar bölüm yapılırsa yapılsın, keyif veriyor.


Emre Türker

Picture: impawards




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder